Redenen om in de techniek te werken

De technische industrie is booming, wat leidt tot veel Engineer Vacatures op de arbeidsmarkt. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een baan in de technische wereld? Werken in de techniek heeft veel voordelen, en er komen er steeds meer bij. Er is de laatste jaren steeds meer vraag naar mensen met een technische achtergrond, en daar wordt je ook goed voor betaald. Naast een mooi salaris en baangarantie heeft werken in de techniek ook andere voordelen, want voor bijna iedereen is er een interessante baan in de techniek te vinden. Wil je meer weten over wat de redenen zijn om in de techniek te werken? In deze blog kun je er meer over lezen!

Veel technische vacatures op de arbeidsmarkt

Uit een onderzoek van de Universiteit van Utrecht is gebleken dat zestig procent van de bedrijven in de technische wereld denken dat ze binnen korte tijd te maken krijgen met te weinig personeel. In het onderzoek gaven de bedrijven ook aan dat zij in het buitenland op zoek zijn naar extra personeel om hun Technische beroepen in te vullen. Kortom, er is een enorme vraag naar mensen met een technische achtergrond, op verschillende opleidingsniveaus. Zelfs mensen die net een technische opleiding hebben afgerond hebben een grote kans om direct na hun afstuderen een baan te hebben. Vaak hoef je niet actief op zoek te gaan naar een baan zoals in veel andere sectoren. Meestal wordt je tijdens je studie al benaderd, en anders kan een recruitmentbureau je altijd helpen.

Een aantrekkelijk salaris

Doordat er zoveel vraag is naar mensen met een technische achtergrond, bieden veel bedrijven je een aantrekkelijk salaris. Vooral als je net begint op de arbeidsmarkt ben je gegarandeerd meer te verdienen dan starters in andere sectoren. Als je solliciteert op een functie op MBO-niveau verdien je bruto tussen de 2500 en 4000 euro per maand. Voor veel mensen is dit mooie salaris een reden om in de techniek te gaan werken of zich te laten omscholen.

Direct resultaat

Als je werkt in de technische sector, maak je iets waarvan het resultaat over het algemeen direct te zien is. Je bent echt iets aan het maken. Het maakt hierbij niet uit of je aan een groot bouwproject werkt, machines of software in de gaten houdt of een auto repareert. Wanneer je in de techniek werkt bouw je dingen, herstel je kapotte dingen of verbeter je een proces. Een technische baan vergt veel creativiteit, oplossingsgericht denken en de laatste technologische kennis. Hierdoor ben je er zeker van dat je een afwisselende baan zult hebben. Een ander voordeel van een technische achtergrond is dat je veel kanten op kunt, want het is een brede branche; je kunt werken in de bouw, elektrotechniek of ICT.

Techniek is de toekomst

De toekomst is te vinden in de technische sector. Het is een branche die continue aan het innoveren is en snel ontwikkelt, waardoor er veel vraag is naar technische vakmensen. Ook de komende paar jaar zullen er veel vacatures op de arbeidsmarkt zijn. In andere branches verdwijnen banen omdat ze overgenomen worden door automatisatie en technische beroepen. Technische kennis is dus ontzettend belangrijk in de toekomst. Met een technische opleiding en de juiste ervaring zul je binnen de kortste keren een baan gevonden hebben!