Handige spullen voor het opzetten van een beursstand

Een beursstand opbouwen is een specialisme. Er zijn bedrijven die niets anders doen dan beursstands ontwerpen. Zij maken steeds vaker gebruik van textielframes, waar decoratieve afbeeldingen in worden gehangen. Wat er op de afbeeldingen staat wordt door de klant bepaald. Meestal zullen er foto´s in worden gehangen van de producten en diensten die de standhouder verkoopt, maar er kan ook een rustgevende afbeelding van de zee of van de natuur worden gebruikt. Door gebruik te maken van een verlicht textielframe zal de afbeelding nog meer in het oog springen. Textielframes zijn nuttig om meer beursbezoekers de stand te lokken.

Ruimte voor overleg

Het is uiteraard afhankelijk van het doel van je beursstand, maar in veel gevallen is het goed om ruimte te reserveren voor een zithoek. Die kan worden gebruikt om ontspannen een kop koffie te drinken met een klant en tegelijkertijd te spreken over de producten en diensten die op de stand worden aangeboden. Het spreekt voor zich dat een beetje privacy dan erg prettig is. Om op een eenvoudige manier een sfeervolle zithoek te realiseren kunnen 3d textielframes worden gebruikt. Vooral de gebogen wanden van deze frames zorgen voor een speelse aanblik, waardoor de drempel om even te gaan zitten wat minder hoog wordt.

Sfeervol verlichten

Het is bekend dat textielframes met mooie foto’s veel invloed hebben op de sfeer. Om dat effect te vergroten kun je ervoor kiezen om een verlicht textielframe te gebruiken. Een afbeelding verlichten is tegenwoordig veel simpeler dan voorheen. Vroeger werden er spots op het frame geplaatst. Het was toen veel werk om de afbeelding goed uit te lichten. In moderne 3d frames zitten power leds gemonteerd. Die schijnen vanaf de rand van het frame op de afbeelding. Er zijn ook systemen waarbij de verlichting in een plaat is gebouwd, die achter de afbeelding zit. Deze verlichting kan worden gedimd.

Overige inrichtingsmaterialen

Naast 3d textielframes zijn er allerlei andere producten die nodig zijn in een beursstand. Denk bijvoorbeeld aan stoelen en tafels, beeldschermen, een balie, apparatuur om de klanten een drankje aan te bieden, etc. De basisinrichting kan echter het snelst worden gerealiseerd met 3d textielframes. Als die inrichting eenmaal staat kan de rest van de stand vrij eenvoudig worden ingevuld. Een groot voordeel van het gebruik van 3d frames is, dat die een laag gewicht hebben en snel op hun plek kunnen worden gezet.