Alles wat je moet weten over wax stempels

Wax stempels zijn helemaal hot op dit moment. Wax stempel kan je met een standaard afbeelding kopen maar nog leuke is om ze te laten maken met je eigen initialen. Dat kan bij de Stempelfabriek.nl. Zij hebben verschillende formaten lakstempels of wax stempel en allemaal rond. Een wax stempel hoort rond te zijn n.l. Je kan er niet alleen je eigen initialen in laten zetten, maar ook b.v. een logo of een datum met een afbeelding. Denk bij dat laatste eens aan een huwelijksdatum met 2 ringen of hartjes. Je kan deze wax stempel dat gebruiken op je huwelijks uitnodigingskaarten, je bedankjes en de menukaart. Kies daarbij een mooie kleur wax , special voor was stempels, uit en maak er iets moois van. Ook kan je als de hete lak op de juiste plek ligt er eerst nog een lintje doorheen doen. Dan nog weer wat warme lak erop en dat de wax stempel erop drukken en vasthouden tot de wax hard geworden is.

Een andere toepassing voor een wax stempel is een mooie lakzegel op een diploma of certificaat. Het geeft meestal toch net even dat extra aan een welverdiend diploma. Het maakt het niet alleen mooier maar ook wat meer officieel.

Hobbyisten maken ook vaak gebruik van de wax stempel in combinatie met een mooie kleur lak voor hun zelfgemaakte wenskaarten. Ook hier zijn veel creatieve ideeën voor te vinden.

Stempelkussen – Wat is het beste

Kantoorstempels.nl is DE specialist op het gebied van stempelkussens en stempelinkten. Nu zal je denken “moet je daar nu specialist voor zijn?”. Jawel, zeker wel. De gewone zelfinktende stempels hebben altijd een inkt op waterbasis voor gewoon “zuigend” papier. Dus niet voor andere toepassingen en glad papier. Glad papier heeft een soort van vernislaagje en daarom droogt een gewone standaard stempelinkt op een gewoon stempelkussen niet. Iedereen heeft wel eens bij een winkel een stempelkaart gehad waarvan de afdruk niet direct droog was en vlekte. Dat had voorkomen kunnen worden door een HVO papier te nemen voor de stempelkaart of een losse handstempel in combinatie met een speciale inkt en speciaal stempelkussen. Drukkerijen weten dat vaak niet en zo ontstaat een verkeerde keuze met als gevolg vlekken. Kantoorstempel.nl adviseert, als de klant al een gladde stempekaart in het bezit heeft, meestal het StazOn stempelkussen. Dit is een sneldrogende inkt op alcoholbasis en droogt vrijwel direct op alle papiersoorten. Geen vlekken meer en niet meer blazen op de afdruk bij de kassa. Wel is het belangrijk dat het kussen direct na gebruik weer gesloten wordt om uitdroging tegen te gaan. Zo is er voor iedere toepassing wel een oplossing en die weet Kantoorstempels.nl als geen ander. Zo kan je stempelen op kaas, vlees, eieren, voedingsverpakking, metaal, hout en ja zelf op autobanden.